Avocatii lui Strauss-Kahn urmeaza sa ceara din nou, joi, justitiei statului New York sa il elibereze conditionat pe clientul lor dupa un prim esec luni, relateaza MEDIAFAX.


Potrivit cererii Curtii Supreme a statului New York, difuzata miercuri seara pe site-ul de Internet al New York Times, Strauss-Kahn propune sa plateasca o cautiune de un milion de dolari , sa ramana intr-o resedinta din Manhattan 24 de ore din 24 si sa fie "supravegheat electronic".

Cererea se sprijina, in plus, pe legaturile cu sotia sa, jurnalista franco-americana Anne Sinclair si cu fiica sa Camille, care studiaza la Universitatea Columbia si are resedinta "permanenta" in Upper West Side din Manhattan, pentru a-si demonstra legaturile cu Statele Unite.


Documentul nu precizeaza daca resedinta din Manhattan in care va ramane in caz de eliberare conditionata este cea a fiicei sale Camille.

Avocatii lui Strauss-Kahn apreciaza, de altfel, ca acesta din urma are "resurse financiare suficiente" pentru a plati cautiunea propusa. Cererea se refera in acest sens la o proprietate a cuplului din Washignton, inscrisa pe numele lui Anne Sinclair si a carei valoare este estimata la patru milioane de dolari.

Strauss-Kahn si-a predat deja pasaportul justitiei americane si a promis sa predea si documentul sau de calatorie de la ONU autoritatilor, pentru a dovedi ca nu va parasi teritoriul american in timpul procedurilor judiciare, continua documentul.

Daca va fi inculpat, Strauss-Kahn va pleda nevinovat. Ulterior se va deschide un proces in decurs de trei pana la 12 luni, urmand ca acuzatul sa fie in continuare detinut sau pus in libertate conditionata, subliniaza el. "Iar trei luni ar fi intr-adevar un termen foarte scurt", a afirmat el.


Avocatii celor doua parti pot, de asemenea, ajunge pana vineri la un acord pentru a evita organizarea unui proces impotriva lui Strauss-Kahn, considerat un potential candidat al Partidului Socialist francez la alegerile prezidentiale din 2012 inainte de izbucnirea acestui scandal.