OurAmazingPlanet.com anunta ca niste cercetatori de la Universitatea Duke si Colegiul Meredith din SUA au identificat in total un numar de 2.149 de insule in toata lumea, folosindu-se de imagini din satelitharti topografice si harti de navigat. Un studiu similar realizat fara ajutorul imaginilor din satelit, a indentificat aproape 1.492 de insule, scrie Huffington Post.

Acest studiu a explicat ce inseamna insule-bariera. Anterior, expertii credeau ca insulele bariera nu pot exista in ape in care mareea sa depaseasca 4 m. Insa ultimul studiu scoate la lumina faptul ca cel mai mare lant de insule bariera se intinde pe o distanta de 570 km si numara 54 de insule, si se afla langa coasta braziliana unde mareea are 7 m.

Cu un total de 405 insule bariera, SUA este tara cu cele mai multe insule de acest gen, cele mai multe fiind in zona Alaska. „Aceste insule dovedesc existenta acestui fenomen de formare a lor in orice mediu si indiferent de maree. Am descoperit ca oriunde exista o insula in apropierea unei coaste, o insula de nisip.”