Potrivit sefului departamentului de criminalitate informatica al Politiei Nationale, decretul prezidential care aproba extradarea lui Nicolae Popa a fost emis la 1 aprilie.

"Finalizarea revine acum Ministerului Justitiei si Drepturilor Omului, care va avea nevoie de doua sau trei saptamani pentru a-l trimite" in Romania, a declarat el.

Potrivit ambasadei Indoneziei la Bucuresti, presedintele indonezian, Susilo Bambang Yudhoyono, a semnat decretul privind extradarea lui Nicolae Popa la data de 22 martie, transmite MEDIAFAX.

Aprobarea extradarii intervine la patru luni dupa ce Tribunalul districtual din Jakarta de Sud a decis ca Popa poate fi extradat. Acesta a fost arestat la Jakarta in decembrie 2009, pe baza unui mandat de arestare emis de Interpol la solicitarea politiei romane.

Fostul director Gelsor Nicolae Popa a fost condamnat de Tribunalul Bucuresti, in 2006, la 15 ani de inchisoare pentru inselaciune, alaturi de Ioana Maria Vlas, decizia ramanand definitiva in 2009.

Nicolae Popa a fost director al grupului de firme Gelsor si membru al Consiliului de Incredere al Sov Invest, societatea de administrare a FNI. Decizia definitiva si irevocabila in dosarul prabusirii FNI a fost data in 4 iunie 2006, de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie.