In anii care au urmat atentatelor de la 11 septembrie 2001, zeci de carti au incercat sa exploreze adevarul din spatele versiunii oficiale a faptelor. Una dintre teorii sustine ca Pentagonul nu a fost lovit de un avion Boeing 757, si ca, de fapt, micul atac inscenat acolo a servit intereselor obscure ale administratiei Bush.

Atentatele teroriste de la 11 septembrie 2001 au schimbat pentru totdeauna lumea in care traim. Tocmai pentru ca au avut un impact atat de mare, era si normal sa apara tot soiul de teorii conspirationiste, argumentand scenarii care mai de care mai fanteziste. Ajutate de Internet, aceste teorii se raspandesc cu viteza fulgerului in toata lumea si castiga pe zi ce trece tot mai multi adepti dornici sa creada ca in spatele unei tragedii atat de mari exista adevaruri pe care autoritatile incearca sa le ascunda de publicul larg.

TEORII, PLANURI, AUTORI

La 1 octombrie anul acesta, publicul american a fost bombardat cu inca o asemenea teorie. Sub titlul "9/11 Adevarul adevarat", autoarea Laura Knight-Jadczyk incearca sa convinga, cu argumente atragatoare, ca la data de 11 septembrie 2001, planeta noastra a intrat in faza finala a unui plan diabolic pregatit de multi ani. Este un plan pus la cale de generatii succesive de indivizi nemilosi, care exploateaza aspectele negative ale naturii umane cu scopul de a tine umanitatea intr-o stare de razboi continua, pentru ca propria noastra confuzie sa ne impiedice sa vedem care sunt cei care ne conduc cu adevarat, din umbra. Knight-Jadczyk crede ca Pentagonul a fost atacat la 11 septembrie cu un avion de dimensiuni mici si ca membrii administratiei Bush au fost complici la acest atac.

Autoarea de origine americana este membru al unui grup de discutii pe Internet care trateaza subiecte din cele mai variate, de la stiinta la politica si paranormal. Aceasta pagina de Internet, www.Cassiopaea.org, a postat la 23 august anul acesta o legatura directa catre o alta pagina, a unui analist de sisteme, Darren Williams, www.pentagonstrike.co.uk. Pe aceasta pagina, Williams a expus un filmulet lung de cateva minute, care ilustreaza una dintre teoriile pe care le argumenteaza si cartea Laurei Knight-Jadczyk, anume ca avionul care ar fi lovit Pentagonul la 11 septembrie 2001 nu ar fi deloc un avion comercial de tipul Boeing 757, asa cum incearca autoritatile americane sa ne convinga, ci un avion de dimensiuni mult mai mici, manevrat de la distanta, a carui misiune nu ar fi avut nimic de-a face cu islamismul radical.