Impozanta casa, cu fatada acoperita de iedera, se afla in mediul rural, intr-un catun de vreo 20 de locuinte, fara magazine, in apropiere de localitatea Bungay. Vehicule de politie erau, deja, stationate in apropiere joi dupa-amiaza, pe o ploaie torentiala, a constatat un fotograf AFP.

Politia a marcat cu borne marginea drumului care duce la poarta proprietatii, pentru a impiedica masinile sa parcheze, transmite MEDIAFAX.

Assange va fi nevoit sa se multumeasca cu cele zece camere ale constructiei in stil georgian, inconjurata de un domeniu de 240 de hectare, pentru un sejur care ar putea dura mai multe luni, in contextul in care avea mai multe optiuni posibile.

El va fi trebui sa poarte o bratara electronica, sa se prezinte in fiecare zi la postul local de politie, fiind obligat sa nu paraseasca resedinta.

Insa acest stil de viata va fi mult superior celui din inchisoarea Wandsworth, la sud de Londra, unde era detinut intr-o celula la izolare, fara ziare si internet. El este supus unui "regim de pedeapsa" si unor "conditii datand din epoca victoriana", potrivit avocatului sau, Mark Stephens.

Proprietarul, Vaughan Smith, a declarat joi, pentru cotidianul The Daily Telegraph, ca Assange dispune de o camera "simpla" la etaj, fara acces la Internet, si ca ar plati pentru cazare.

Fost ofiter al armatei britanice, devenit corespondent de razboi, Smith este unul dintre fondatorii clubului de presa Frontline, unde Julian Assange a fost adapostit, in cel mai mare secret, inainte sa fie arestat, la 7 decembrie.

"Ma situez de partea celui oprimat. Este un prieten, am incredere in el. Eu nu cred ca va fugi", a declarat Smith, la iesirea din tribunalul in care era judecat Assange.

Pe domeniu se afla, de asemenea, o ferma biologica, care alimenteaza restaurantul clubului si conacul cu produse bio.

Cititi si: Julian Assange, eliberat conditionat