Michael Stephen Bowden, in varsta de 78 de ani, este acuzat ca ar fi declarat ca intentiona sa il omoare pe Barack Obama, scrie huffingtonpost.com.

Potrivit Secret Service, pe 16 noiembrie, Michael Stephen Bowden se afla la o clinica a veteranilor din Spartanburg pentru o consultatie medicala de rutina. Barbatul le-a spus medicilor ca are tendinte sinucigase, iar unei asistente i-a povestit ca intentiona sa mearga la Washington D.C. "pentru a-l impusca pe presedintele Obama, dat fiind ca nu face suficiente eforturi pentru a-i ajuta pe afro-americani", scrie MEDIAFAX.

Potrivit wyff4.com, Michael Stephen Bowden a lucrat patru ani in Fortele Navale, a fost politist la New York trei ani si capitan in cadrul Departamentului pompierilor din New York timp de 18 ani.

Potrivit medicilor, exista indicii ca barbatul a vrut sa se sinucida in aprilie 2010.

Pe 16 noiembrie, agentii Secret Service s-au deplasat la locuinta din Woodruff (Carolina de Sud) a suspectului. Bowden nu a negat afirmatiile, facand urmatoarea declaratie in fata agentilor: "Daca as avea ocazia, l-as impusca eu insumi pe presedintele Obama. Daca as avea ocazia sa il pun la zid si sa il impusc, as face-o", potrivit wlox.com.

In casa, agentii au descoperit trei arme semiautomate si o carabina, toate incarcate, langa patul suspectului. Un pistol a fost descoperit langa usa de la intrare, iar in camera fiului suspectului au fost gasite noua carabine, doua pusti de alt timp si un pistol.

Michael Stephen Bowden a fost arestat pe 17 noiembrie si este inculpat pentru amenintari la adresa presedintelui.