Citand oficiali din cadrul administratiei americane care au solicitat sa le fie respectat anonimatul, presa americana afirma ca administratia lui Barack Obama a conchis ca nu il poate aduce pe Mohammed in fata unui tribunal federal din cauza opozitiei congresmenilor si a orasului New York , informeaza MEDIAFAX.

Solutia unui proces militar la Guantanamo nu se sustine nici ea, deoarece presedintele si-ar indeparta unii dintre sustinatorii cei mai progresisti, arata cotidianul american.

Potrivit oficialilor citati, procesul ar trebui sa aiba loc inainte de viitoarele alegeri prezidentiale si va necesita un mediu politic diferit.

Decizia administratiei Obama in privinta locului si tipului de jurisdictie in fata careia vor comparea cei cinci barbati acuzati ca au organizat atentatele din 11 septembrie, intre care creierul autoproclamat al atacurilor, se "apropie", a dat asigurari miercuri secretarul Justitiei, Eric Holder, conform Romania Libera.

Holder anuntase in urma cu un an ca procesul va avea loc in fata unui tribunal de drept comun din New York si nu in fata unui tribunal de exceptie la Guantanamo. El a fost insa contrazis, in martie, de Casa Alba, care a anuntat ca va revizui aceasta decizie.

Khaled Sheikh Mohammed si alti patru acuzati sunt in prezent inchisi la Guantanamo.