Institutul american de geofizica USGS, cu sediul la Washington, a masurat o magnitudine de 6,9 a cutremurului, scrie MEDIAFAX.

Potrivit SNN, care foloseste scara Richter, hipocentrul seismului a fost localizat la 20 de kilometri adancime in Golful California, denumit si Martea Cortes, care separa peninsula Baja California de restul tarii. Cutremurul a fost inregistrat de SNN la ora locala 11.53 (20.53 ora Romaniei).

Activitatea seismica este permanenta in aceasta zona a statelor mexicane Baja California, Baja California de Sud si Sinaloa. Seismul a fost resimtit in orasul Los Mochis, in statul Sinaloa, dar nu a provocat victime, ci doar cateva pagube materiale minore, a anuntat Protectia civila regionala.

"Nu exista pagube structurale la cladiri, ci doar cateva caderi ale unor bucati de beton din cladirea primariei", a declarat un purtator de cuvant al Protectiei civile, contactat prin telefon din capitala regionala Culiacan.

USGS a inregistrat o serie de sapte cutremure cel putin in noaptea de marti spre miercuri in aceeasi regiune, in special in statul Sinaloa, cu magnitudini cuprinse intre 3,3 si 5,8.