O amenintare cu bomba prin telefon a fost urmata de evacuarea fortata a oamenilor aflati in si in jurul Turnului Eiffel, cat si in zona inconjuratoare, marti seara. Inclusiv parcul Champ de Mars din apropiere a fost evacuat, relateaza MSNBC, citat de The Huffingthon Post.

Politia investigat mai bine de patru ore credibilitatea amenintarii, conform ofiterului de presa.

Aproximativ 25.000 de persoane au fost evacuate, potrivit BBC. In cele din urma, alerta declansata la Turnul Eiffel si in apropierea acestuia s-a incheiat, in jurul orei 23:30 (0:30, ora Romaniei), dupa ce echipele de interventie nu au descoperit niciun obiect suspect, relateaza Evenimentul Zilei.

  • Valul islamic, "motivul" amenintarii?

Marti, Senatul francez a aprobat o lege care interzice valul islamic, incluzand Franta pe lista tarilor europeane pentru a sprijina o astfel de masura, relateaza CNN. In acest moment nu se stie daca exista o legatura intre cele doua evenimente, insa este clar ca guvernul francez a sporit masurile de securitate in unele zone cu obiective turistice dupa 2 august, in mare parte datorita amenintarilor al-Qaeda, care sustine deschis comunitatea magrebiana de pe teritoriul francez.