Un raport al politiei din Strathclyde precizeaza ca fetele sunt tinute prizoniere in apartamente din cartierul Govanhill, din Glasgow, o zona in care locuiesc 14.000 de imigranti, transmite MEDIAFAX.

Tinerele au fost aduse in Marea Britanie de un anume "Mr Bigs", care conduce aproximativ sase bordeluri in zona. "Este ingrozitor. Am auzit despre fete de 14, 15 ani folosite pentru a lucra in industria sexului din Govanhill. Ele pot veni in Scotia deoarece Romania este in Uniunea Europeana si nu exista restrictii privind deplasarea lor", a declarat o sursa din cadrul politiei.

"Ele vin in Scotia cu asa-zisi membri ai familiei. Dar aceste rude sunt escroci, sunt gangsteri", a adaugat sursa. "Acordam multa atentie informatiilor pe care le primim (...). Fetele au nevoie de ajutorul nostru. Ar putea fi zeci de fete in aceasta situatie ingrozitoare".

Infractori romani sunt suspectati ca au infiintat aceste bordeluri in ultimele sase luni, iar in prezent comandantul politiei, Stephen House, a ordonat o operatiune de amploare. Un post de politie mobil a fost infiintat, iar numarul ofiterilor din zona si al patrulelor a fost sporit.

Comportamentul antisocial al romanilor include infractiuni marunte de strada, cersit, aprinderea de focuri pe strada, interpretarea de cantece populare la ore nepotrivite, dar si infractiuni grave, sinistre.