“Cred ca a venit vremea sa ne unim eforturile pentru a lupta impotriva tutunului si a consecintelor pe care acesta le are asupra sanatatii populatiei”, a declarat comisarul Dalli cu ocazia Zilei Anti-Fumat. “Comisia pentru sanatate va lansa in curand o consultare publica in privita revizuirii Directivei produselor pe baza de tutun”, a declarat acesta pentru EUobserver.

Fara a da prea multe detalii, comisarul pentru sanatate a lasat sa se inteleaga ca va incerca sa faca obiceiul fumatului “mai putin atractiv” pentru consumatori. Pentru asta, comisia intentioneaza sa promoveze in intreaga Europa imaginile explicite pe pachetele de tigari cu plamani innegriti si cazuri de cancer, lucru care in Romania se intampla deja de ceva vreme incoace.

Pana acum doar sase tari din UE au adoptat aceasta miscare a imaginilor explicite: Belgia, Anglia, Romania, Latvia, Malta (incepand cu 2011) si Franta (din 2012).

De asemena, comisarul doreste ca poza de pe paghetul de tigari sa ocupe 80% din spatiu, avertizand ca ambalajul “seducator” este una dintre partile care au adus atat de mult success industriei tabacului.