Ministrul de externe, Teodor Baconschi, a fost primit miercuri la Papa Benedict al XVI-lea, dupa traditionala Audienta Generala de la Vatican, iar cu acest prilej seful diplomatiei romane a reiterat Suveranului Pontif invitatia de a vizita Romania, anunta MAE.

Fost ambasador la Vatican in perioada 1997 - 2001, Baconschi s-a intalnit miercuri cu seful diplomatiei pontificale, Dominique Mamberti, si cu Jean Louis Tauran, presedintele Consiliului Pontifical pentru Dialog Interreligios.

In cursul dialogului cu seful diplomatiei pontificale a fost evocata importanta pe care vizita Papei Ioan Paul al II-lea in Romania a avut-o pentru evolutia ascendenta a relatiilor bilaterale si necesitatea dezvoltarii lor armonioase in continuare, relateaza NewsIn.

Ministrul roman de externe, Teodor Baconschi, s-a aflat marti si miercuri intr-o vizita oficiala in Italia si la Vatican, la invitatia omologilor sai Franco Frattini, seful diplomatiei italiene, respectiv Dominique Mamberti, secretar pentru raporturile cu statele.