"Eruptia vulcanului din Islanda s-a intensificat si un nou nor se raspandeste catre sud si est, indreptandu-se catre Regatul Unit", a anuntat autoritatea pentru controlul traficului aerian (Nats), transmite NewsIn, citand BBC.

"Ultimele informatii de la biroul meteorologic arata ca situatia chiar se inrautateste in unele zone", precizeaza un comunicat citat de Sky News.

Noul nor de cenusa determina o noua inchidere de aeroporturi in Marea Britanie

Noul nor de cenusa care se indreapta catre Marea Britanie a dus la noi inchideri ale aeroporturilor din tara, cu cateva exceptii.

Aeroportul Manchester spera sa isi reia activitatea marti, la ora locala 9.00 (11.00 ora Romaniei), dar a fost nevoit sa o suspende din nou din cauza continuarii eruptiei vulcanice din Islanda.

Potrivit autoritatii britanice insarcinate cu controlul traficului, NATS, spatiul aerian de deasupra unor zone din nordul Angliei a fost deschis intre orele 13.00 si 19.00 (15.00 si 21.00 ora Romaniei), ceea ce va permite cateva zboruri. Insa in restul Angliei, situatia va fi reanalizata la ora locala 19.00 (21.00 ora Romaniei).

Si in Scotia a fost reluat partial traficul aerian, in special in directia insulelor. Primul zbor a decolat de pe aeroportul Glasgow la ora locala 7.15 ( 9.15 ora Romaniei). Potrivit NATS, doar o parte din spatiul aerian scotian, printre care aeroporturile Aberdeen, Inverness si Edinburgh, a fost deschis, marti, intre orele 13.00 si 19.00 (15.00 si 21.00 ora Romaniei).

Niciun zbor nu a fost autorizat in Wales si in Irlanda de Nord inainte de ora locala 19.00 (21.00 ora Romaniei).

NATS a a afirmat anterior ca eruptia s-a intensificat si ca un nou nor de cenusa se indreapta spre Marea Britanie.

Spatiul aerian britanic a fost inchis joi, la ora locala 12.00 (14.00 ora Romaniei), iar restrictiile au fost prelungite in repetate randuri, blocand aproape 150.000 de britanici in alte tari.