"Noi adoptii ale unor copii rusi de catre cetateni americani, care in prezent sunt suspendate, vor fi posibile numai in cazul in care se ajunge la un astfel de acord", a spus purtatorul de cuvant Andrei Nesterenko, relateaza NewsIn, citand CNN.

Contactata, ambasada americana la Moscova a dat asigurari ca nu exista motive de ingrijorare. "Le-as spune familiilor americane care sunt in proces de adoptie sa nu se ingrijoreze prea tare", a declarat John Beyrle, ambasador american in Rusia. "Lucram la acest lucru si chiar nu credem ca va avea efect pe termen lung asupra abilitatii familiilor americane de a adopta aici", a precizat el.

Cazul unui baietel rus adoptat de o familie americana, care apoi l-a trimis inapoi, singur, in Rusia, a provocat o polemica de proportii.

Artiom Saveliev, un baietel in varsta de sapte ani adoptat de o familie americana, a revenit in Rusia, neinsotit, avand asupra sa un mesaj in care parintii adoptivi spuneau ca nu mai au nevoie de el, potrivit mail online. [Baietel rus, abandonat de parintii adoptivi]