Maiorul Nidal Malik Hasan, un musulman care incerca sa iasa din armata, era suspectat a fi autorul unor comentarii in care erau comparati atentatorii sinucigasi cu soldati eroi care se arunca in fata grenadelor pentru a-i salva pe altii.

De asemenea, Hasan, in varsta de 39 de ani, ar fi descris armata americana ca agresor in Irak si Afganistan si se opunea trimiterii in Afganistan. In aceste conditii, exista voci care se intreaba daca armata a ignorat semne care ar fi putut impiedica masacrul, scrie NewsIn.

Potrivit martorilor, el a strigat "Allah Akbar" (Dumnezeu este mare, limba araba) cand a deschis focul asupra colegilor sai.

In urma cu sase luni, FBI a fost alertat de comentariile publicate de un blogger numit Nidal Hasan pe site-ul Scribd. Autorul scria despre un soldat american care a murit acoperind cu trupul sau o grenada, spunand: "Invatatii au comparat acest lucru cu atentatorii sinucigasi, a caror intentie, prin sacrificarea vietilor lor, este sa ajute la salvarea musulmanilor ucigand soldati inamici". "Daca un atentator sincigas poate sa ucida 100 de soldati inamici (...), acest lucru ar fi considerat o victorie strategica", a adaugat el.

Surse din politie au declarat ca, inainte de incidentul armat, nu a fost lansata nicio ancheta oficiala privind comentariile de pe internet, iar autoritatile nu au confirmat niciodata ca Hasan ar fi fost autorul.

Nadil Malik Hasan, 39 de ani, de origine palestiniana, ofiter psihiatru in armata americana, care urma sa fie trimis in Irak, a deschis focul joi asupra colegilor, in cea mai mare baza a armatei americane, de la Fort Hood, ucigand 13 persoane si ranind alte 30. Ranit de politia locala, el a supravietuit. Se pare ca el era singurul autor al atacului.