La 20 de minute dupa decolarea de pe aeroportul din Dublin, un anunt in engleza i-a invitat pe pasageri sa se aseze pe scaune si sa isi puna centurile de siguranta, din cauza unor turbulente. Insa mesajul preinregistrat in franceza a avertizat ca va avea loc o aterizare de urgenta.

Unul dintre pasageri a explicat pentru ziarul Irish Examiner ca francezul care atipise langa el s-a trezit brusc, parand foarte speriat. "Mi-a tradus ce fusese spus. Mesajul, a spus el, era ca trebuie sa ne pregatim pentru o aterizare de urgenta, indica amplasarea iesirilor de urgenta si ca trebuie sa asteptam instructiunile pilotului", a povestit el.

"Cum erau si turbulente, m-am ingrijorat si eu. Femeia din spatele meu plangea", a adaugat pasagerul, precizand ca toti francezii intrasera in panica.

Abia dupa cateva minute echipajul si-a dat seama de greseala. "Au facut un nou anunt, cerandu-si scuze pentru ca au difuzat un mesaj incorect in franceza", a explicat pasagerul.

Purtatoarea de cuvant a companiei aeriene a atribuit greseala unei probleme la sistemul de anunturi: "Am stabilit clar acest lucru si ne-am cerut scuze pe langa pasageri. Astfel de lucruri se produc foarte rar", a subliniat ea.

Circa 70 de pasageri se aflau la bordul aparatului Airbus A320, care zbura pe rus Dublin-Paris in data de 4 august.