Nona Evghenie, in varsta de 30 de ani, licentiata in economie internationala in tara de orgine si angajata la un grup bancar important din Padova, a obtinut 330 de voturi. "M-au votat si italieni, sunt o treime dintre alegatorii mei", a declarat tanara pentru publicatia italiana.

Ea a intrat in politica in urma cu doi ani, o data cu formarea PD. "Mi se pare incredibil, tinand cont ca in primul meu an in Italia eram imigranta ilegala, faptul ca in prezent am devenit consilier comunal", a spus Evghenie, potrivit NewsIn.

Printre prioritatile sale politice se numara siguranta. "Imigrantii sunt primii care cer certitudinea pedepsei, despre care nu se poate spune ca exista in Italia: vreau ca cei care gresesc sa plateasca si cei care sunt cinstiti sa aiba dreptul la un viitor", explica ea.

Nona Evghenie a ajuns in Italia la varsta de 23 de ani, in vizita la mama sa care lucra in Peninsula. "Am intalnit un baiat italian, care astazi este sotul meu; mama nu voia sa ma opresc dupa atatea sacrificii facute pentru a studia, nu voia sa fiu ca ea, menajera sau femeie de serviciu", isi aminteste femeia, care in cele din urma a ramas in Italia.

In urmatoarele zile se va afla ce rol va avea in consiliul local. "Mi-ar placea sa lucrez pentru integrare si oportunitati egale, dar si in domeniul politicilor economice, adica ceea ce am studiat", spune ea.