Ambasadorul Romaniei in Italia, Razvan Rusu, a participat, vineri la “Funeraliile de Stat” pentru victimele cutremurului, care au fost organizate la Scoala de Inspectori a Garzii de Finante din l’Aquila, informeaza NewsIn.

Totodata, trei diplomati din cadrul Ambasadei Romaniei la Roma se afla in continuare in zona afectata de cutremur pentru a acorda asistenta consulara cetatenilor romani aflati in dificultate. Ambasada Romaniei la Roma este in contact permanent cu autoritatile locale si comunica Ministerului Afacerilor Externe informatii noi care privesc cetateni romani.

"Numarul cetatenilor romani victime ale cutremurului din Italia se ridica pana in prezent la cinci. Pana in prezent, Ambasada a acordat asistenta consulara pentru 38 de cetateni romani care au avut de suferit de pe urma tragicului eveniment", se arata in comunicat. Ministerul de Externe a informat ca autoritatile locale italiene asigura, la solicitarea familiilor sau rudelor cetatenilor romani decedati la cutremur, transportul gratuit din localitatea Aquila la aeroportul international Fiumicino de la Roma, in cazul in care se doreste repatrierea corpului neinsufletit al decedatului.

Totodata, MAE atrage atentia ca transportul acestora de la aeroportul din Roma pana in Romania se efectueaza pe cheltuiala familiilor interesate prin intermediul unei firme de pompe funebre angajate de familia decedatului.

De asemenea, Ministerul roman solicita romanilor care se afla sau cunosc conationali in situatii de risc din cauza acestui seism sa contacteze misiunile Romaniei in Italia, numarul de urgenta al Ambasadei fiind 0039 345 230 24 89.