Potrivit publicatiei New York Times, Obama este doar unul din sirul lung de presedinti incaruntiti de mandat.

"Tuturor li s-a intamplat", spun jurnalistii americani, care amintesc ca dupa doar doi ani la Casa Alba Bill Clinton si-a pierdut si ultimul fir de par negru.

La fel s-a intamplat si in cazul fostului presedinte George W. Bush care a albit complet intr-un timp foarte scurt.

In cazul lui Obama, jurnalistii de la New York Times nu sunt singurii care au observat schimbarea. Si co-autoarea cartii "Obama: Campania Istorica, in imagini" a remarcat diferenta. "Am inceput sa observ aparitia primelor fire albe in momentul in care Obama se apropia de sfarsitul campaniei electorale", spune Deborah Willis.

Cativa bloggeri din Statele Unite sustin chiar ca presedintele, acum in varsta de 47 de ani, isi vopseste parul pentru a parea mai tanar. Frizerul lui Obama a declarat insa ca parul lui Obama este natural si ca acesta nu foloseste niciun fel de vopsea. "Nu si l-ar colora niciodata", sustine Zariff, care este frizerul lui Obama de 16 ani.

Jurnalistii americani il ironizeaza pe Obama si sustin ca pentru un presedinte care promoveaza o societate lipsita de stres, pare sa se fi lasat cam mult afectat de griji.

"De la anuntarea candidaturii sale la prezidentiale in 2007, parul negru al lui Obama a inceput sa albeasca, mai ales pe langa tample si in varful capului", noteaza si Washington Post.

In opinia New York Times este foarte probabil ca presedintele sa vada tot mai multe fire albe in oglinda in fiecare dimineata, mai ales ca factorii de stres sunt greu de eliminat.

Americanii sunt de parere ca presedintele lor ar trebui sa isi vopseasca parul (dupa modelul lui Ronald Reagan) intrucat, in acest moment, Obama este cel mai fotografiat om al planetei.

"Presedintii imbatranesc cu cate doi ani in fiecare an de mandat" (Dr. Michael F. Roizen)

Albirea parului este doar una din consecintele acestui statut. Multi dintre fostii presedinti americani, printre care se numara si Theodore Roosevelt, Woodrow Wilson sau Franklin Roosevelt au avut probleme cu hipertensiunea. Bill Clinton a fost suspus chiar unei operatii pe cord dupa incheierea mandatului.