Ciocnirile au izbucnit dupa o manifestatie organizata sambata seara de tinerii care ocupa Scoala Politehnica. Dupa protest, la care au participat sute de persoane, tinerii au aruncat cu pietre si cu cocteiluri Molotov in fortele de ordine si au incendiat pubele, un scenariu care s-a derulat de mai multe ori in cartierul Exarchia si in fata Scolii Politehnie dupa moartea lui Alexis Grigoropoulos, in urma cu 15 zile.

Scutierii au folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe tineri. Intr-o suburbie din vestul Atenei, Nea Philadelphia, tinerii au aruncat cu cocteiluri Molotov intr-o cladire a Academiei de Politie si au incendiate sase furgonete parcate in apropiere, fara a se inregistra, insa, raniti, potrivit sursei din politie. In scurt timp pompierii au ajuns la fata locului si au stins incendiile.

Alte grupuri de tineri au incendiat pubele in cartierul Petralona, din apropiere de centrul Atenei, la Aghia Paraskevi, o suburbie din nordul capitalei si la Piree, un port elen situat in apropiere de Atena, informeaza NewsIn.Aceste incidente s-au incheiat la primele ore ale diminetii, potrivit unei surse din politie.

Sambata seara, un tanar a aruncat cu un cocteil Molotov intr-o cladire publica unde se aflau mai multe societati de servicii interbancare, in apropiere de cartierul Exarchia. Pompierii au stins repede incendiul, care nu a provocat decat pagube minore.

Ciocnirile dintre tineri si politie continua de 15 zile in Atena si in alte orase din Grecia si se inscriu intr-o serie de manifestatii fara precedent si aproape zilnice ale liceenilor si studentilor, dupa moartea adolescentului.