"Daca americanii renunta la planurile de desfasurare a scutului in Europa de Est si a altor elemente de aparare strategica antiracheta, vom reactiona in mod adecvat", a spus el.

"Nu avem fundamentele ideologice pentru o confruntare. Prin aplicarea planurilor de dezvoltare a fortelor strategice ruse, nu incercam sa intimidam pe nimeni. Nu facem altceva decat sa actionam conform cu realitatile", a subliniat generalul.

SUA doresc sa desfasoare elemente ale scutului in Polonia si Cehia, ceea ce irita Rusia, care considera acest plan drept o amenintare la adresa securitatii sale. Moscova este de asemenea ingrijorata de o posibila desfasurare a unor elemente ale scutului in spatiu.

Generalul a spus miercuri ca Rusia va avea, spre 2015-2020, noi rachete strategice, capabile sa treaca de orice sistem antiracheta, dar nu a precizat in ce mod vor fi diferite aceste rachete de cele pe care Rusia intentioneaza sa le desfasoare din 2009 si care, potrivit Moscovei, vor fi capabile sa treaca de scuturile antiracheta.