"Toate fortele progresiste trebuie sa se uneasca pentru a corecta greselile, inclusiv pe acelea comise de ONU", a declarat Gaddafi, potrivit imaginilor transmise de televiziunea nationala din Belarus. "Cerem tuturor popoarelor sa nu tolereze neregulile, in numele acestui principiu ne intalnim si cooperam", a continuat el.

Cei doi lideri au denuntat de asemenea lumea unipolara, o formula folosita pentru a desemna dominatia Statelor Unite.

"Echilibrul in lume a fost incalcat si lumea a redevenit unipolara. Cel care este in vigoare este principiul legii fortei si nu al fortei legii", a declarat Gaddafi, reluand ideea pe care o avansase sambata, intr-o intalnire cu premierul rus Vladimir Putin.

Numindu-l pe Gaddafi "fratele meu", Lukasenko a subliniat la randul sau ca cele doua tari au "vederi comune in problemele mondiale".

"Consideram ca lumea trebuie sa fie multipolara (...) Am vazut unde duce o lume unipolara", a continuat el.

Lukasenko a subliniat ca "nu exista subiecte tabu in cooperarea ruso-libiana", adaugand ca Belarusul va saluta o cooperare cu Tripoli in toate domeniile.

Cele doua tari au semnat luni la Minsk acorduri de cooperare in domeniul justutiei, culturii si pentru a evita dubla impozitare. Cele doua tari au parafat si un acord in domeniul transportului aerian, in prezenta celor doi presedinti.