In provincia Mashonalandul de Vest, sunt oameni care inceraca sa supravietuiasca doar cu fructe salbatice si radacini.

“E foarte greu. Am 12 copii si este foarte greu sa gasesc ceva sa-i hranesc”, declara un localnic reporterului de la BBC. “Tot satul moare de foame. Nimeni nu are mancare. Nu a mai ramas nimic pe aici. ‘ a continuat el.

Cautand adanc in inima provinciei Mashonalandul de Vest, majoritatea populatiei locuieste la sat si in lipsa roadelor pamantului, oamenii nu au cu ce se hrani. Si zona din jurul orasului Karoi care se afla la 200 Km nord de capital Harare, ofera o imagine cruda a suferintei provocata de foamete.

Agricultorii au ramas fara seminte, ingrasaminte si combustibil, ceea ce duce la un dezastru si pentru anul urmator.

Atata timp cat guvernul este paralizat pe fondul impartirii puterii in stat, oamenii trec printr-o criza alimentara din cauza gestionari defectuoase a economiei.

Fata democratiei in Zimbabwe

Problemele politice completeaza pe cele economice

Potrivit Wall-Street, guvernatorul bancii centrale, Gideon Gono, a anuntase in vara ca inflatia anuala a depasit 2,2 milioane la suta, desi unii economisti o plaseaza la un nivel mult mai ridicat.

Rata anuala a inflatiei din Zimbabwe atinsese un nivel record pe plan mondial, de 66.212,3% in decembrie 2007, acordand o noua lovitura eforturilor presedintelui Robert Mugabe de a scoate economia tarii din marea criza in care se afla.

Mugabe a transformat lupta impotriva inflatiei in punctul central al eforturilor guvernului de a schimba situatia economica din tara.