"OSCE, desfasurata in Georgia, nu are dreptul sa actioneze in Osetia de Sud pentru ca Osetia de Sud este un stat recunoscut. OSCE nu are dreptul moral sa fie aici pentru ca are pe constiinta cei 10.000 de oseti ucisi in timpul agresiunii georgiene", a spus Kokoiti.

Estimarile numarului de victime civile ale acestui conflict de scurta durata sunt foarte variabile, autoritatile ruse si cele separatiste osete citand in general cifra de 1.500 de morti, fara a preciza, insa, sursa acestui bilant.

"OSCE nu a facut nimic pentru a impiedica aceasta agresiune, pentru a apara populatia oseta; avem incredere minima in ceea ce ii priveste", a adaugat el.

Kokoiti a subliniat ca va colabora cu organizatiile internationale "daca acestea recunosc genocidul impotriva poporului oset" sau "daca ajung in Osetia de Sud de pe teritoriul rus".

O ofensiva georgiana lansata in noaptea de 7 spre 8 august, pentru preluarea controlului asupra Osetiei de Sud, a antrenat cu un contraatac al armatei ruse, care a ocupat o parte din teritoriul georgian. In acest context, Moscova a recunoscut independenta Osetiei de Sud si Abhaziei, o alta regiune separatista georgiana.