"Ii asigur pe cetatenii nostri si pe cetatenii din intreaga lume ca acesta nu este sfarsitul procesului legislativ", a declarat Bush dupa ce Camera Reprezentantilor a respins in ajun planul administratiei in valoare de 700 de miliarde de dolari. "Suntem intr-un moment critic pentru economia noastra si avem nevoie de legislatia care sa rezolve situatia activelor neperformante, care sa permita economiei americane sa se miste din nou", a afirmat seful Casei Albe.

"Daca natiunea noastra continua in aceasta directie, consecintele economice vor fi dureroase si de durata", a declarat presedintele american.

George W. Bush a mai spus, potrivit AFP, ca eforturile in vederea adoptarii planului de salvare a sistemului financiar american continua. "Realitatea este ca suntem intr-o situatie urgenta ale carei consecinte sunt mai grave cu fiecare zi ce trece, daca nu actionam", a avertizat Bush.

"Administratia mea va continua sa conlucreze strans cu liderii celor doua partide din Congres, republican si democrat", a adaugat seful Casei Albe.

Planul Paulson, care prevede cumpararea de catre stat a activelor neperformante ale bancilor, a fost respins luni de Camera Reprezentantilor cu 228 de voturi la 205, in conditiile in care doua treimi dintre reprezentantii republicani au votat impotriva administratiei.

Respingerea planului, care a avut un efect de soc, a determinat prabusirea indicilor bursieri Dow Jones si Nasdaq pana la maxime istorice, avand drept consecinta adancirea crizei financiare pe plan mondial.