La Consiliul de ministri, "ministrii sanatatii si justitiei au spus ca lucrarile pe tema unui proiect de lege privitor la castrarea farmaceutica obligatorie pentru pedofili este in faza finala".

Tema a fost lansata saptamana trecuta de premierul Donald Tusk, dupa anuntarea arestarii unui barbat de 45 de ani, inculpat pentru ca o sechestrare si violase timp de sase ani pe fiica sa, acum in varsta de 21 de ani.

Tusk a propus public un tratament farmaceutic obligatoriu pentru persoanele condamnate pentru pedofilie. "Doresc sa reunesc toate dispozitiile care functioneaza in Europa, pentru a avea in Polonia cea mai dura legislatie posibila in privinta criminalilor care violeaza copii", a declarat el.

Politia poloneza a anuntat la 8 septembrie ca a arestat un barbat in urma depozitiilor fiicei si sotiei acestuia. Potrivit depozitiilor tinerei, tatal ei a violat-o de la virsta de 14 ani. Ea a nascut doi copii, in 2005 si in 2007, probabil in urma violurilor, si i-a lasat la spital pentru a fi adoptati.

Tanara a spus ca tatal ei a obligat-o sa abandoneze copiii.

Barbatul, care, potrivit politiei, a incercat sa fuga in Italia, a fost plasat in arest provizoriu pentru trei luni si risca 15 ani de inchisoare.