"Am vorbit de schimbare si cand eram sus in sondaje si cand eram jos" a spus Obama, dupa o serie de sondaje care il plaseaza la egalitate sau chiar in urma republicanului John McCain. "Cealalta tabara spune brusc 'Si noi suntem pentru schimbare' Acum ganditi-va, sunt aceiasi care s-au aflat la putere in ultimii opt ani", a subliniat Obama.

"Puteti pune ruj pe ratul unui porc, dar tot porc ramane. Puteti inveli un peste stricat intr-un ziar si sa numiti asta schimbare, dar dupa opt ani tot urat va mirosi", a mai spus Obama, ovationat de cei 2.400 de sustinatori prezenti la o reuniune.

Republicanii au replicat rapid, spunand ca aceasta declaratie a fost "dezgustatoare" si sexista si ca ea a fost destinata clar candidatei republicane la vicepresedintie, Sarah Palin. "Senatorul Obama a pronuntat ceva ce nu pot califica decat ca fiind dezgustator, comparand-o pe candidata noastra la vicepresedintie cu un porc", a spus Jane Swift, care a spus ca Obama trebuie sa prezinte scuze.

Palin a spus in conventia republicana, glumind, ca singura diferenta dintre o mama ca ea, care isi insoteste copiii si la hochei, si un pitbull ar fi rosul pe buze.

Obama a insistat pe faptul ca aceasta campanie a devenit personala, criticand acoperirea mediatica de care a beneficiat fiica lui Palin, care, la 17 ani, a ramas insarcinata. "Jos palaria pentru oricine se ocupa de cinci copii. Sa fiu foarte clar. Am spus deja ca familiile sunt de neatins", a spus el.

Democratul a mimimalizat rezultatele bune in sondaje ale lui Mccain. "Cred ca ideea ca oamenii trec dintr-o parte in cealalta in cateva saptamani sau cateva zile nu este global confirmata", a precizat el.

"Stiti, sunt aceleasi sondaje care imi dadeau un handicap de 20 de puncte vara trecuta, pentru investitura, si care au oscilat mult in acest proces", a subliniat Obama. "Republicanii sunt entuziasmati, fara indoiala: aripa dreapta a partidului, in special, este entuziasmata de alegerea lui Palin. Cred ca are mai putina legatura cu faptul ca este o femeie, mai degraba are legatura cu ideologia sa", a subliniat Obama, dupa ce, potrivit sondajelor, alegatoarele albe si indepenedentii se orienteaza spre republicani, dupa alegerea lui Palin.