Potrivit acestor oficiali, 93 de soldati s-au sinucis pana in prezent de la inceputul anului 2008, apropiindu-se de recordul stabilit in 2007, de 115 cazuri.

"Mai sunt patru luni din an si probabil vom depasi numarul de 115" morti, a declarat colonelul Eddie Stephens, director adjunct la departamentul de resurse umane al Pentagonului.

Potrivit informatiilor disponibile, in ritmul actual, rata sinuciderilor in randul militarilor din Infanteria americana o va depasi pe cea din randul civililor, de 19,5 la o suta de mii de persoane, luand in calcul si varsta si sexul.

O asemenea situatia s-a mai inregistrat la sfarsitul anilor 1960, inceputul anilor 1970, in timpul razboiului din Vietnam, au precizat militarii.

"Infanteria (americana- n.red.) a fost supusa unui stres intens, pentru ca reprezinta principala forta implicata in razboiul mondial impotriva terorismului", a comentat generalul de brigada Rhonda Cornum, medic-sef adjunct.

Armata se confrunta cu o crestere a numarului de sinucideri din 2003, cand rata se stabilizase la12,4 la o suta de mii de militari, in pofida eforturilor depuse pentru a atrage atentia asupra acestei probleme si pentru a lupta impotriva stigmatizarii soldatilor care recurg la ajutor pentru tratarea problemelor psihice, a subliniat Pentagonul.