“Daca ne referim la partea politica, Romania are mai multe divergente si discutii cu toti ceilalti vecini decat cu Ungaria. Ungaria a dovedit ca e interesata in aderarea Romaniei la UE si nu mai este mult pana putem lega infrastructura celor doua tari”, a declarat ambasadorul Ungariei.

Potrivit ambasadorului, in acest fel Ungaria va deveni un pod prin care Romania poate ajunge spre Vest, in timp ce Ungaria va folosi aceasta cale pentru a ajunge in Asia sau la Marea Neagra. “Suntem uniti si natural, geografic”, a mentionat acesta.

In alta ordine de idei, ambasadorul Ungariei in Romania a declarat ca partea economica este cea mai importanta si cea care trebuie dezvoltata, astfel incat ambele tari sa castige.

Ambasadorul Ungariei, Fuzes Oskar, se afla la post din luna iulie a acestui an si a efectuati o vizita oficiala in judetul Covasna. Cu aceasta ocazie, diplomatul a vizitat Consiliul Judetean, Prefectura si Primaria Sfantu-Gheorghe, fiind un cunoscator al acestei zone. In acest context, el a dat drept un exemplu pozitiv felul in care convietuiesc cele doua etnii, romana si maghiara, in aceasta zona. “Aceasta convietuire este un exemplu pozitiv pentru toata Europa si pentru intreaga Romanie”, a mai declarat ambasadorul Ungariei.