Femeia, al carei nume nu a fost precizat, este una dintre primele persoane care vor fi sanctionate in razboiul din Marea Britanie dintre producatori si "piratii" de pe internet.

Compania TopWare Interactive, cu sediul in Nevada, sustine ca femeia a incalcat legea prin faptul ca a facut ca jocul Dream Pinball 3D sa fie disponibil pentru alti utilizatori, pe internet. Dupa o audiere civila la Londra, judecatorul a hotarat ca persoana reclamata trebuie sa plateasca daune in valoare de 16.000 de lire sterline (aproximativ 20.000 de euro).

Pretul jocului Dream Pinball 3D este de doar 26 de lire. Anul trecut, insa, companie producatoare a avertizat peste 500 de persoane, care fac schimb ilegal de fisiere, solicitand 340 de lire de la fiecare dintre acestea, ca amenda. Daca nu-si va primi banii, TopWare Interactive a anuntat ca ii va da in judecata pe toti cei care au pagubit-o.

Compania a intentat deja proceduri civile impotriva altor 100 de persoane, in cea mai ampla actiune de acest gen din Marea Britanie.