Incidentul s-a petrecut in apropierea orasului georgian Gori. Reporterul a fost surprins de cateva focuri trase in directia carului de emisie, iar un glont i-a atins mana stanga.

Reporterul Realitatea TV Cristian Zarescu a relatat prin telefon in emisiunea Realitatea te priveste despre haosul, teroarea si jafurile din zonele ocupate de soldatii rusi si de separatistii oseti. Toate grozaviile se petrec de la granita Osetiei de Sud pana la cativa kilometri de Tbilisi. Trimisii speciali ai Realitatea, Cristian Zarescu si Codrut Manescu s-au aflat joi in zona. Ei au reusit sa filmeze, nu departe de orasul Gori, ocupat de rusi, scene incredibile in care jurnalisti straini sunt agresati, amenintati cu pistolul si jefuiti.

Conflictul din Georgia a provocat pana in prezent moartea a cinci jurnalisti si colaboratori media. Marti, un jurnalist olandez al postului de televiziune RTL a fost ucis in timpul unui bombardament din orasul Gori. In timpul unui bombardament rus din orasul georgian Gori, cameramanul RTL News Stan Storimans a fost ucis, iar corespondentul RTL, Jeroen Akkermans, a fost ranit la picior. Tot marti, un fotograf al AFP a constatat ca un jurnalist georgian si soferul sau au fost ucisi de un obuz care le-a lovit vehiculul stationat in piata centrala a orasului Gori.

Alti doi jurnalisti ucisi sunt Grigol Cihladze, jurnalist la saptamanalul Russian Newsweek, si Aleksandr Klimciuk, fotoreporter al agentiei de presa ruse ITAR-TASS.