Cu putin timp in urma, ministrul georgian de Interne anuntase ca georgienii au recapatat controlul asupra orasului Gori.

"Rusii au inceput sa-si retraga trupele, politia si trupele speciale georgiene sunt pe cale sa recapete controlul asupra orasului Gori", a declarat pentru AFP purtatorul de cuvant al Ministerului de Interne.
Cosmarul razboiului continua pentru georgieni chiar si dupa declaratiile politicienilor care au spus ca fac pace, arata Realitatea. O coloana de tancuri si blindate ruse a iesit din orasul Gori.

Pe de alta parte, ministrul rus de externe Serghei Lavrov respinge ” insinuarile" ca Rusia ar incalca acordul de incetare a focului in Georgia, intr-o discutie telefonica pe care a avut-o cu omologul sau american, secretarul de stat Condoleezza Rice, a anuntat diplomatia rusa, citata de AFP.

In cadrul discutiei, initiata de partea americana, Lavrov a "raspuns intrebarilor secretarului de stat american Condoleezza Rice cu privire la situatia din Osetia de Sud si Abhazia si a dat clarificari de fond privind planul de incetare a ostilitatilor", arata Ministerul rus de Externe intr-un comunicat.

"Ministrul a respins insinuarile privind 'nerespectarea' de catre Rusia a principiilor de solutionare continute de acordurile incheiate intre Dmitri Medvedev si Nicolas Sarkozy", a adaugat el.

Acest acord de incetare a focului, aprobat de Tbilisi si Moscova, prevede revenirea fortelor georgiene in cazarmi si retragerea trupelor ruse pe pozitiile ocupate inainte de inceperea conflictului din Osetia de Sud, in noaptea de 7 spre 8 august