"Pot sa va asigur ca obiectivul Federatiei Ruse este acesta si doar acesta", a declarat Lavrov, potrivit Interfax, la inceputul intalnirii cu presedintele in exercitiu au Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE), ministrul finlandez de externe Alexander Stubb.

Stubb se afla marti la Moscova, ca si ministrul francez de externe Bernard Kouchner, dupa ce luni s-au aflat la Tbilisi. Cei doi oficiali incearca sa medieze un acord pentru incetarea violentelor intre Georgia si Rusia.

Declaratia lui Lavrov intervine dupa ce Georgia a acuzat Rusia ca urmareste sa ii ocupe intregul teritoriu si sa provoace o schimbare de regim. Dupa ce facusera acuzatii similare la adresa Moscovei, Statele Unite au revenit asupra acestora.

Georgia a acuzat luni Rusia ca i-a ocupat mai multe orase, informatii negate de partea rusa si neconfirmate din surse independente. Luni seara, presedintele georgian Mihail Saakasvili declarase ca Rusia a ocupat cea mai mare parte din teritoriul tarii sale, dar acest lucru nu este confirmat pana in prezent.

Lavrov a mai declarat ca retragerea georgienilor din Osetia de Sud si semnarea de catre Tbilisi a unui acord prin care se obliga sa nu recurga la forta sunt "singura solutie" pentru solutionarea conflictului in curs.

De asemenea, ministrul rus de externe a asigurat ca "Rusia nu are intentia de a-l indeparta de la putere pe presedintele georgian Mihail Saakasvili".

Totusi, anterior el declarase ca Rusia nu mai are niciun fel de incredere in actualul Guvern rus.

"Nu mai avem niciun fel de incredere in actuala conducere a Georgiei", a spus ministrul de externe rus in cursul unei conferinte de presa de la Moscova.

Totusi, "rusii si-au oprit avansarea. Nu exista miscari ale fortelor ruse, dar raman pe pozitiile pe care le ocupa", dupa cum declara ministrul ministrul georgian al reintegrarii, Temur Iakobasvili.

"Acordul pentru incetarea focului nu a fost semnat inca (...) sa speram ca declaratia lui Medvedev ar putea insemna ca nu vor mai trage", a afirmat el.