Cercetatorii japonezi cred, insa, ca aroma boabelor este suficienta pentru a alunga somnul, potrivit unui studiu preluat de dailymail.co.uk. Expertii spun ca substantele chimice extrase din cafea si raspandite in aer pot constitui o metoda de a revigora persoanele obosite. Cercetatorii de la Universitatea din Tsukuba, Japonia, au tinut 16 cobai treji, timp de 24 de ore, dupa care i-au expus la aroma boabelor de cafea.

Specialistii au descoperit apoi, in urma analizelor creierului acestora, ca mirosul cafelei a impulsionat activitatea unor gene-cheie care promoveaza supravietuirea celulelor in organism si reduc anxietatea.
Profesorul Yoshinori Masuo, coordonator al studiului, este de parere ca aroma cafelei este suficienta pentru a elimina o parte din stresul provocat de lipsa de somn si oboseala. "Este oare mai bine sa mirosi boabele de cafea, si orice alt aliment a carui aroma are efecte similare, decat sa bei cafea? Sunt necesare mai multe studii pentru a stabili acest lucru", a indicat Masuo. Viitorul ne va oferi multe surprize.