Absolvent, la 19 ani, al unei facultati de filozofie, Jose Luis Iborte Baque a obtinut ultima sa diploma la o facultate de litere in urma cu doar o luna. Batrinul, care locuieste la Zaragoza, a mai absolvit facultati de Drept, geografie, istorie, istoria artei si medicina, urmind de asemenea cursuri separate de filologie clasica, chirurgie si limbi straine precum engleza, franceza, germana si ebraica.

Iborte ­ care a lucrat ca avocat, specialist bancar si profesor ­ a precizat ca nu doarme decit patru ore pe noapte. El a dezvaluit ca a studiat dreptul doar la insistentele tatalui, caci s-a simtit mereu atras doar de stiintele umanistice.

La virsta de 73 de ani, s-a decis totusi sa studieze medicina, dupa ce un medic i-a spus sa nu comenteze pe seama diagnosticului pe care i l-a pus, atit timp cit nu a absolvit o facultate de medicina. “Dupa aproape patru ani, i-am trimis o copie a diplomei mele de medicina”, a mentionat spaniolul, adaugind ca urmatorul sau tel este acela de a invata limba araba.