Extravaganta si rasfat sunt doar cateva dintre atributele asociate celor mai ravnite si originale deserturi din zilelele nostre. Bucatarii-sefi tind sa puna accentul din ce in ce mai mult pe prezentare si precizie atunci cand pretind preturi exorbitante pentru creatiile lor. Fara indoiala, prezentarile sunt inedite si depasesc orice imaginatie: pretioase tipuri de cacao infatisand magarusi prin jungla venezueleana, vasul unui spiridus realizat din frunze de aur comestibile, bijuterii si acorduri de jazz.

Odata ce se va gasi un cumparator pentru desertul de un milion de euro, acesta va fi inlocuit cu un altul la fel de extravagant.

Aceste capsuni cu sclipici nu reprezinta prima inventie culinara excentrica nascuta in bucataria restaurantului cu o istorie de aproape un secol, printre ineditele preparate servite la Arnaud's numarandu-se si Turducken-ul (curcan umplut cu rata, umpluta la randul ei cu pui) impodobit cu tot felul de bijuterii.

La prima vedere, extravagantul desert supranumit Capsunile Arnaud, specialitatea casei la restaurantul Arnaud’s din New Orleans, pare a fi un bol obisnuit cu salata de fructe. Diferenta este ca, pe langa capsuni, menta si frisca, acest desert in aparenta simplu este accesorizat cu un superb inel cu diamant roz de 4.7 carate, ce a apartinut candva unui faimos bancher englez, Sir Ernest Cassel.