Actiunile sale se incadreaza in strategia Bisericii de a atrage noi credinciosi din randul tinerilor si celor pasionati de ultimele inventii tehnice.

Crestinii catolici care se aboneaza la acest serviciu special de mesagerie text vor primi zilnic citate din predicile Papei Benedict prin intermediul telefoanelor mobile.

Serviciul va functiona pe parcursul celor 40 de zile ale Postului Pastelui - care simbolizeaza cele 40 de zile petrecute de Isus in desert unde a fost ispitit de Satana.

Pentru credinciosi este o perioada de penitenta, abstinenta si rugaciuni.
Biserica Catolica spera sa atraga cat mai multi tineri trimitandu-le citate din predicile Papei - texte de felul "demnitatea unei societati depinde de acei oameni care-si depasesc indatoririle".
Folosirea tehnologiilor moderne - mai ales de telefonie mobila - face parte din strategiile adoptate de multe biserici. In multe tari poate fi inmagazinat in memoria telefonului mobil, textul Bibliei, abonatii pot primi zilnic un citat din Bibilie, isi pot instala un imn religios ca ton al telefonului mobil, sau pot folosi o cruce ca fundal al ecranului telefonului mobil.

Asa cum sustine o pagina de internet, cand iti suna telefonul vei primi un mesaj de la Dumnezeu.