Directorul Autoritatii Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Constanta, dr. Gregore Mertoiu, s-a declarat chiar amuzat de aceasta situatie si a precizat ca a discutat si cu medicul veterinar zonal pentru a se lamuri cum s-au inverzit oile. Oile au fost tratate cu piatra vanata si desi doar cateva erau bolnave, animanele care stau ingramadite una in alta, s-au inverzit toate. “S-au inverzit sarmanele, fusesera identificate cateva si au fost tratate de dermatita, dar tratamentul s-a luat pe lana de la una la alta”, a declarat dr. Grigore Mertoiu. Oile au captatat pe piele si lana o culoare verde.

Mertoiu spune ca, initial, animalele au fost diagnosticate in urma cu ceva timp cu dermatita alergica si ca s-au incercat mai multe tratamente pentru insanatosirea oilor. Medicul veterinar a mai adugat ca s-au folosit chiar si tratamente mai “empirice”, albastru de metilen si zeama din vita de vie si nu s-a reusit inlaturarea bolii.

Dr. Grigore Mertoiu a precizat ca din punct de vedere veterinar se vor preleva mai multe probe care vor fi testate in laboratorul de specialitate pentru a se gasi un tratament corespunzator pentru tratarea oilor, dar a precizat ca dermatita de care acestea sufera nu prezinta nici un pericol, informeaza NewsIn.