Americani au posibilitatea sa venereze crucea. dar sa o si manince in acelasi timp, deoarece un producator de dulciuri a scos pe piata, special pentru Paste, ciocolata in forma de cruce. Oferta se adreseaza crestinilor, in special hispanicilor. Chiar si ambalajul are mai multe motive hispanice decit americane.

Crucea este facuta din ciocolata cu lapte de capra, un sortiment foarte popular printre hispanici, este inalta de 15 centimetri si ornata cu un buchet floral si umpluta cu crema caramel.

Producatorul spera ca, in citiva ani, ciocolata in forma de cruce sa depaseasca ca vinzari traditionalele oua de Paste si iepurasii. "Am vrut sa facem ceva mai deosebit, dar cu influenta religioasa. Am ajuns la concluzia ca un Iisus de ciocolata nu va avea succes si nici un Iisus crucificat", a explicat purtatorul de cuvint al producatorului.

Reprezentantii Bisericii Catolice s-au declarat insa impotriva acestui nou produs: "Crucea trebuie venerata, nu mincata sau asezata in cosul de Paste alaturi de alte dulciuri. Este insultator", a explicat purtatorul de cuvint al diocezei romano-catolice din statul american Connecticut.