Doi porci s-au casatorit in cadrul unei ceremonii luxoase, in Taiwan, avind binecuvintarea unui preot catolic, informeaza News story. Mirele, Huang Pu-pu, si mireasa, Shu Fu-ko, au purtat la nunta haine create de croitori, au avut tort de nunta, fotografii, certificat de casatorie, iar totul a fost pecetluit cu un sarut.

In Taiwan, tara care se pregateste sa sarbatoreasca noul an lunar, care a fost numit "Anul Porcului", este o moda ca porcii mirositori sa fie considerati animale de casa. Acest an este considerat de bun augur, ghicitoarele spunind ca este un an al "porcului de aur", care vine doar o data la 60 de ani. Porcii mirositori au primit acest nume din cauza mirosului puternic pe care il emana atunci cind sint pregatiti sa se imperecheze.

Acesti porci iau culoarea roz cind se simt amenintati si pot musca atunci cind sint nervosi. Acesti porci pot minca orice si pot ajunge sa cintareasca 80 de kilograme, ei fiind considerati un semn al norocului in cultura traditionala chineza. Nunta porcilor, care a avut loc luni, a fost un eveniment foarte fericit deoarece fiecare dintre cei aproape 400 de invitati a donat 100 de dolari taiwanezi unei fundatii de caritate afiliate unei biserici pentru copii handicapati. Nu a trecut insa mult timp pina cind nunta s-a transformat intr-o afacere "urit mirositoare". "Micutii porci sint draguti la nunta, dar cam miros, ceea ce nu mai este atit de dragut", a spus un invitat de la nunta.