In urma cercetarilor, arheologii au descoperit ingredientul-minune pe care meseriasii chinezi din antichitate il foloseau la prepararea mortarului, pentru ca structura cladirilor sa reziste atat de mult in timp. Este vorba despre vestitul terci de ovaz, hrana de baza a chinezilor. Descoperirea a fost facuta atunci cand, in timpul restaurarii Zidului Chinezesc, muncitorii au observat o substanta ciudata pe caramizi. Specialistii confirma folosirea terciului de ovaz: "Asa se explica de ce case construite acum sute de ani stau inca in picioare". Zidul Chinezesc, de exemplu, a fost construit in timpul dinastiei Ming, intre anii 1368-1644.
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Terciul de ovaz, pentru constructii.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Terciul de ovaz, pentru constructii.