In Oymyakon traiesc aproximativ 500 de persoane si a fost in perioada 1920-1930, o escala pentru pastorii de reni care isi adaposteau turmele la izvorul termal din oras. Numele localitatii inseamna de fapt “apa care nu ingheata niciodata” datorita izvorului cu apa fierbinte din apropiere.

In zona nu creste nimic iar oamenii se hranesc cu carne de ren si cal.

Un singur magazin asigura necesitatile orasului, iar localnicii se indeletnicesc cu cresterea renilor, vanatoarea si pescuitul la copca.

Medicii spun ca motivul pentru care localnicii nu sufera de malnutritie se datoreaza faptului ca laptele animalelor contine o cantitate impresionanta de micronutrienti. Localnicii sunt caliti de vreme si, spre deosebire de alte tari, in cazul in care se produce o furtuna de zapada sau ninge in cantitati considerabile, scoala din Oymyakon isi suspenda cursurile numai in cazul in care temperaturile scad sub minus 52 grade Celsius, scrie jurnalul.ro.