Scopul este acela de a intra in Cartea Recordurilor.

Reprezentanta Guiness Book venita la Bucuresti pentru a constata recirdul a declarata ca aceata salata trebuie sa contina obligatoriu trei tiouri de legume, sa fie preparata intr-un castron mare si sa aiba un sos special facut odata cu ea.

Potrivit organizatorilor, la prepararea salatei se folosesc 6 tone de rosii, 4 tone castraveti, 4 tone salata verde, 2 tone ceapa, 2 tone morcovi si 2 tone ardei. De asemenea, se vor folosi 800 de litri ulei de masline si 400 kg de masline. Cu exceptia salatei toate legumele sunt romanesti, scrie evz.

Cei 1.000 de voluntari vor lucra intr-o hala a complexului Exporom din Pantelimon folosind galeti individuale, urmand ca toata cantitatea de salata sa fie stransa si preparata intr-un castron mare de 4.400 kg.

Salata va avea 17,92 m lungime, 2,92 m latime si 53 cm inaltime.