Se pare ca drojdia denumita "saccharomyces eubayanus" a fost transportata in urma cu 500 de ani, de pe o plaja din America de Sud, pe o bucata de lemn sau in stomacul unor muste drosofile, pentru a ajunge intr-o pivnita sau o manastire din Bavaria, unde fabricantii de bere isi pastrau produsele, sustin cercetatorii americani.
Drojdia "emigranta" a fuzionat cu o "verisoara" indepartata, "saccharomyces cerevisiae", o drojdie utilizata cu milenii in urma in Europa si Asia, pentru cresterea aluatul de paine si pentru fermentarea vinului si a berii.
Drojdia hibrid care a rezultat a permis obtinerea de bere blonda, denumita "lager" inca din secolul al XV-lea in Bavaria, potrivit studiului publicat in Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS), citat de MEDIAFAX.
Toate cercetarile efectuate pe specii de drojdii cunoscute - peste 100 - au esuat pana la acest studiu. "Cautam aceasta dovada de cateva decenii", a spus Chris Todd Hittinger, profesor de genetica la Universitatea Wisconsin din Madison, coautor al studiului.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ce sta, de fapt, la originea berii blonde?.