Designerul Zhang Yuhan, o tanara in varsta de 21 de ani, a creat uimitoarea masina, numita Volkswagen Aqua, pentru un concurs sponsorizat de producatorul auto german, informeaza Daily Mail.

Vehiculul are o forma eleganta de masina sport, cuprinde patru turbine de mare putere si perne de aer pentru a se ridica de la sol. Un parbriz se intinde deasupra scaunelor pentru ca pasagerii sa aiba o vedere panoramica drumului. Intrarea si iesirea din autoturism se face prin partea din spate a masinii.

Functionarea masinii se bazeaza pe o tehnologie care este disponibila in prezent, Volkswagen Aqua folosind combustibil pe baza de hidrogen pentru motoare, fara a avea emisii de carbon.

Un motor umfla perna de aer care ridica vehiculul deasupra solului, iar cele doua turbine laterale controleaza directia masinii.

"Nu exista o forma de transport mai buna decat vehiculul pe perna de aer, deoarece poate circula la fel de bine pe orice suprafata, pamant, gheata, apa", a declarat tanara Yuhan, potrivit MEDIAFAX.

Zhang Yuhan, care a absolvit designul industrial in China, a adaugat: "Sper ca Volkswagen Aqua sa devina o supermasina accesibila, la dispozitia publicului larg".