Potrivit BBC News, Karen Byrne, in varsta de 55 de ani, sufera de "Sindromul mainii straine", o boala foarte rara si fascinanta pentru medici, intrucat ofera informatii suprinzatoare despre modul in care functioneaza creierul uman.

Problemele americancei au inceput dupa o incercare de a controla pe cale chirurgicala epilepsia de care sufera de mai bine de 10 ani

. Metoda chirurgicala de vindecare a epilepsiei presupune identificarea si indepartarea portiunii din creier care nu functioneaza corect. In urma operatiei, Karen s-a vindecat de epilepsie, insa a ramas cu alte probleme.

„Mi se intampla sa-mi aprind o tigara si sa o las in scrumiera, iar mana stanga sa o stinga. In plus, imi ia lucruri din geanta si le arunca in strada. Am pierdut multe obiecte in acest fel”, povesteste femeia care a trecut chiar si prin momente mai neplacute. Ea povesteste ca a fost chiar lovita de mana sa stanga. Boala de care sufera americanca este tinuta sub control cu ajutorul unui tratament medicamentos puternic.

Poveste femeii a fost difuzata in cadrul showului "The Brain: A Secret History - Broken Brains BBC Four" .