Potrivit autoritatilor spaniole, aceasta practica a turistilor teribilisti "este o moda nebuneasca", incercand sa le atraga atentia asupra pericolelor la care se pot expune daca folosesc balconul drept trambulina.

Autoritatile, dar si conducerea hotelurilor din statiunile spaniole au demarat o campania de informare, dupa ce pe YouTube au aparut numeroase filmulete cu salturi de la balconul hotelurilor direct in piscina, de la etajul trei sau chiar mai sus.

Moda s-a dovedit a fi fatala pentru patru turisti, aflati in vacanta in insulele Baleare. Potrivit news.sky.com, autoritatile spaniole spun ca in ultima vreme s-au inregistrat zeci de accidente, in care 30 de tineri au fost raniti, la hoteluri din Majorca, Minorca, Ibiza. Este si cazul unui britanic de 20 de ani, care se zbate intre viata si moarte intr-un spital din Ibiza. Unii patroni spun ca vor promova toleranta zero fata de acesti teribilisti, care vor fi dati afara imediat din hotelurile lor.

Cel mai recent caz, cu urmari grave este cel al lui Ryan Elley, in varsta de 20 de ani, din Portsmouth, Hampshire, a fost grav ranit, dupa ce a sarit de la etajul doi al hotelului unde era cazat in spatiunea Playa d'en Bossa, pe August 8. Acesta a fost internat la Spitalul Son Dureta hospital din Palma, Majorca, unde la scurt timp a intrat in coma. Ulterior familia tanarului a trebuit sa plateasca 15.000 de euro pentru a-l transporta cu ambulanta aeriana din Spania in Anglia, deoarece acesta nu avea asigurare medicala, pe durata calatoriei.