Potrivit mai multor teorii psihologice, problemele personale si relationale isi au originea in subconstient, unde sunt stocate mii de date care controleaza o mare parte a existentei noastre. Astfel, hipnoterapeutul invita subconstientul pacientului sa renunte la ideile daunatoare si sa le inlocuiasaca cu altele, care corespund mai bine valorilor sale.

Principalul scop al hipnoterapiei este acela de a contribui, prin intermediul relaxarii, la eliminarea tensiunilor si la restabilirea completa a controlului vietii individului. Hipnoza poate fi o cale usoara de a elimina durerea fizica si psihica. Mai mult, hipnoterapia este cea mai rapida si eficienta cale de a-ti mobilize resursele si de a obtine rezultate uimitoare intr-un timp foarte scurt, bazandu-se pe eliminarea tensiunilor si pe restabilirea completa a controlului vietii individului.

Hipnoterapia are efecte favorabile in diminuarea stresului, a anxietatii si a depresiilor. De asemenea, reduce intensitatea migrenelor si a insomniilor, controleaza durerea si fobiile si, nu in ultimul rand, trateaza tulburarile de comportament alimentar precum anorexia si bulimia.

O sedinta de hipnoterapie dureaza in medie 50-60 de minute, iar majoritatea persoanelor obtin primele rezultate dupa patru sau cinci sedinte. In randul copiilor, care sunt in general mai usor de hipnotizat, se constata deseori schimbari dupa doar una sau doua sedinte.

Cititi mai multe despre acest subiect pe Healthy