http://www.flickr.com/photos/combinedmedia/3067501298/
Incredibil
Cercetatorii Russell Keast si Jessica Stewart, impreuna cu o echipa de oameni de stiinta din cadrul Universitatilor Adelaide, CSIRO si Massey din Noua Zeenlanda, au descoperit ca oamenii pot decenta un al saselea gust: grasimea. Potrivit
Science Alert, acesti oameni, care isi pot largi aria de perceptie acoperind si gustul "gras", in afara de cele 5 gusturi de baza: dulce, acru, amar, sarat si
umami, pot combate mai usor obezitatea.
In plus, avand aceasta capacitate, oamenii au o sensibilitate crescuta fata de alimentele grase si tind sa manance alimente mai sarace in grasimi, fiind mai putin predispusi dobandirii de kilograme in plus. Rezultatea studiului au fost publicate in ultimul numar al Jurnalului Britanic de Nutritie.
Potrivit
Food Navigator.com, descoperirea a avut ca punct de pornire studiile americane din domeniu, care au folosit
animalele drept modele de a descoperi gustul gras, a declarat dr. Keast, adaugand ca au realizat o procedura de testare a abilitatii omului de a evalua nivelul de acizi grasi intalniti in alimente. Acestia au demonstrat ca oamenii au un prag de identificare a gustului care variaza de la om la om, unii fiind mai "inzestrati" in detectarea gusturilor decat altii.