Potrivit HotNews, care citeaza AFP, obezii vor avea de achitat 75% din pretul celui de-al doilea loc in avion si un supliment pentru propriul loc. "Decizia a fost luata din ratiuni de securitate", a explicat Matze. Conform normelor de zbor, latimea scaunului din avion este de 43 de centimetri in cazul curselor obisnuite si de 44 de centimetri in cazul avioanelor transoceanice.

Air France insista: Pasagerii obezi nu vor fi taxati in plus

Inca din 2005, Air France ofera pasagerilor corpolenti posibilitatea de a cumpara un al doilea loc pentru a le garanta un mai mare confort si mai multa siguranta. Acest al doilea loc beneficiaza de o reducere de 25%.

"Singura noutate este ca, incepand cu 1 februarie 2010, Air France le propune pasagerilor corpolenti din clasa economica care au cumparat doua locuri pentru confortul personal, daca avionul nu este plin, restituirea contravalorii pretului unuia dintre bilete", a declarat, pentru Wall-Street, Emanuela Ghyka, directorul de marketing al companiei. Aceasta a mai adaugat ca nimeni nu va fi obligat, din motive de siguranta si securitate, sa isi achizitioneze doua bilete.